Med fokus på miljøet Våre svanemerkede klær er
økologiske og miljøvennlige

Miljø & kvalitet

Frøya Trøya er en grønn spydspiss innen profil- og moteklær, med klimanøytrale t-skjorter og barneklær – fra undertøy til hettejakker. Klærne lages i 100 % økologisk bomull og trefiber, ved hjelp av fornybar energi generert fra vind- og solkraft. Klærne er produsert med etikk og miljø i fokus – et smart valg og tiltak for business og mote til å bekjempe klimaendringer.

Bomull

Frøya Trøya jobber i områder der økologisk bomull plantes og høstes for hånd. Helseskadelige plantevernmidler og kjemisk gjødsel brukes ikke. De bønder som har konvertert til økologisk dyrking har fått en bedre helse, og levealderen har økt markant.

Trefiber

Trefiber, som bambus, er en fornybar fiber som de senere år er blitt videreforedlet til klær. Frøya Trøya har valgt fiber fra Eukalyptustrær. Eukalyptus kan bli et svært stort tre, og er godt kjent innen urtemedisinen. Fiberen er mest kjent som Tencel.

Råvaren

Det økologiske bomullsgarnet spinnes for Frøya Trøya av Super Spinning Mills. Sertifiserte bønder av økologisk dyrket bomull leverer sin håndplukkede bomull til spinneriet. Fiberen spinnes til forskjellige garn for T-skjorter, collegegensere og hettejakker.

Strikking

Garnet strikkes til metervare for Frøya Trøya på Mayer & Cie. Det er tyskproduserte sirkulære strikkemaskiner i høyeste kvalitet. Strikkemaskinene driftes med fornybar energi – ren solcelleenergi – med solcellepaneler montert på taket av strikkefabrikken.

Farging

Tekstilet farges i henhold til miljø- og kvalitetskravene for Svanemerket. Fargeriet bruker energi fra vindkraft, og vannet resirkuleres slik at de har tilnærmet nullutslipp. Tekstilet farges i luftstrømsmaskiner, som reduserer vann- og energiforbruket med ca. 50%.

Miljø

Klær produsert av Frøya Trøya er karbonnøytrale – det er klær som er miljøvennlige – det er klær av 100 % økologisk materiale. Produksjonen er sertifisert av Miljømerking Norge AS og overoppfyller kravene hos ØkoTex og Global Organic Textile Standard.

Svanen

Klær produsert av Frøya Trøya er merket med miljømerket Svanen. Miljømerking Norge AS gir produsenter som oppfyller miljøkravene lisens til bruk av Svanemerket. Lisensen har strenge krav til klærnes krympeverdier, fargeekthet og holdbarhet.

Kvalitet

Frøya Trøya produserer klær av den ypperste kvalitet gjennom valg av økologisk råvare og en miljøvennlig foredlingsprosess. Brukeren erfarer god passform – høy komfort og en lang holdbarhet. Klærne er gjerne et førstevalg for bevisste brukere.